tisdag 31 oktober 2023

Totally Killer



Titel: Totally Killer
Genre: Komedi/Skräck
Land: USA
År: 2023
Regi: Nahnatchka Khan
I rollerna: Kiernan Shipka, Olivia Holt, Lochlyn Munro, Liana Liberato

Handling: När den ökända “Sweet sixteen-mördaren” återvänder 35 år efter den första mordorgien, för att ta ännu ett offer, råkar 17-åriga Jamie av misstag resa tillbaka i tiden till 1987, fast besluten att stoppa mördaren innan morden börjar.

Omdöme: År 1987 runt Halloween skedde tre brutala knivmord på tre 16-åriga tjejer i det lilla samhället Vernon. 35 år senare verkar den maskerade mördaren ha återvänt då han attackerar ett nytt offer. Jamie (Kiernan Shipka) är en tonårstjej vars vän håller på att ta fram en tidsmaskin för sitt skolprojekt. När Jamie gömmer sig från mördaren i tidsmaskinen, råkar den aktiveras och skickar tillbaka henne till år 1987 strax innan morden började ske.


©Amazon MGM Studios

Jamie måste nu försöka varna offren som visar sig ha varit skolkamrater och vänner till hennes mamma som är en av personerna Jamie nu träffar. Det blir en kamp mot klockan då Jamie inte bara måste finna ett sätt att stoppa morden från att ske och hitta mördaren, hon måste även återvända innan hennes mobilbatteri dör, annars har hon ingen möjlighet att återvända till nutiden.


©Amazon MGM Studios

En tonårsskräckkomedi som blandat Back to the Future (1985) med Scream (1996). Resultatet blir inte helt lyckat får sägas. Tanken är ju inte så tokig och det blir genast roligare när handlingen förflyttas till år 1987 och Jamie måste försöka ta sig igenom 80-tals djungeln. Tyvärr är det inte mycket som skulle göra det här till något minnesvärt. En del bra 80-tals låtar är trevligt, men inte ens de lyckas skapa någon vidare stämning.


©Amazon MGM Studios

Ett av de största problemen är att filmen är alldeles för politiskt korrekt där huvudkaraktären Jamie hela tiden måste kommentera det ena och det andra som liksom förlöjligar 80-talet. Det fördummar även tittaren som förvisso vänder sig till lättpåverkade fjortisar. Dessutom är den liberala drogpropagandan skamlös och ett desto allvarligare problem. Hyckleri helt enkelt som lämnar en sur eftersmak som blir extra störande med tanke på den politiskt korrekta tonen filmen har.

2 - Skådespelare
2 - Handling
2 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
12 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 5.5 alt. 6.0
IMDb: 6.6

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar