söndag 6 oktober 2024

Strange Darling



Titel: Strange Darling
Genre: Thriller/Skräck
Land: USA
År: 2023
Regi: JT Mollner
I rollerna: Willa Fitzgerald, Kyle Gallner, Barbara Hershey, Ed Begley Jr

Handling: Ingenting är vad det verkar när ett förvrängt one-night stand spiralerar in i en seriemördares elaka mordrunda.

Omdöme: En ung kvinna, skadad och vettskrämd, flyr från någon eller något som jagar henne. Filmen, som inleder med text som gör gällande att en seriemördare härjade mellan 2018 och 2020, är indelad i sex kapitel och en epilog. De sex kapitlen berättas i slumpmässig ordning vilket gör att vi slängs in mitt i historien då Lady (Willa Fitzgerald) redan blivit skadad och jagas av Demon (Kyle Gallner).


©Magenta Light Studios

Lady visar sig ha träffat Demon på ett uteställe. De känner inte varandra, men båda vill ha lite kul för en natt. Sprit och droger kommer vara inblandade, men det blir mer än så då de inleder en farlig lek där skillnaden mellan fantasi och mardröm blir lövtunn.


©Magenta Light Studios

Vad som följer är en hänsynslös seriemördare som desperat försöker tysta alla vittnen. Lady och Demon kommer ta sig till ett hus i skogen där det gamla hippieparet Genevieve (Barbara Hershey) och Frederick (Ed Begley Jr) bor. Allt visar sig inte heller vara som det verkar vilket klarnar med varje kapitel som avverkas.


©Magenta Light Studios

En film där man tidigt känner att den vill vara som eller åtminstone är inspirerad av Quentin Tarantino. Det är dock inte samma klass på produktionen. Man känner att det saknas något helt enkelt. Något som hade kunnat ge det hela en extra skjuts. Svårt att sätta fingret på vad det är men ibland är skådespeleriet lite svagare på sina håll. Kanske även fotot som intressant nog är en debut för Giovanni Ribisi som tidigare annars varit mest känd som skådespelare.


©Magenta Light Studios

Det får sägas att upplägget trots allt bjuder på något lite annorlunda som håller intresset uppe. Willa Fitzgerald och Kyle Gallner sköter sig relativt bra i de båda huvudrollerna. Musiken som främst består av låtar av Z Berg funkar också och ger filmen en lite speciell stämning. Allt som allt har filmen något på gång och får till det hela någorlunda väl. Det känns dock som det i rätt händer kunde blivit en bättre produktion som hade kunnat höja det hela minst ett snäpp.

3 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
15 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.5
IMDb: 7.4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar