torsdag 10 oktober 2024

Hard Ticket to Hawaii



Titel: Hard Ticket to Hawaii
Genre: Action
Land: USA
År: 1987
Regi: Andy Sidaris
I rollerna: Ronn Moss, Dona Speir, Hope Marie Carlton, Harold Diamond

Handling: Ett gäng halvnakna kvinnliga agenter upptäcker suspekt illegal verksamhet på Hawaii, och dessutom måste de fånga en muterad orm som har smitit. Det är bara på med kläderna och hugga i...

Omdöme: Efter att ha följt privatdetektiven Cody Abilene spelad av småcharmige Darby Hinton i Malibu Express (1985), är det här dags att följa hans kusin, agenten Rowdy Abilene (Ronn Moss). Rowdy får dock till en början se sig förpassad till baksätet då han tillsammans med sin vän och sparringpartner Jade (Harold Diamond) tränar och håller sig i form i Los Angeles.


©Malibu Bay Films

På Hawaii sköter agenten Donna (Dona Speir) tillsammans med Taryn (Hope Marie Carlton) flygtransporter under täckmantel. När de upptäcker smuggling av diamanter på en ö på Hawaii, jagas de av utsända män till Seth Romero (Rodrigo Obregón). Donna och Taryn behöver förstärkning och kallar på Rowdy som tar med sig Jade och en koffert med vapen för att bekämpa brottslingarna.


©Malibu Bay Films

I jämförelse med Malibu Express (1985) är det en marginell förbättring vad gäller handlingen som håller sig någorlunda på mattan. Fast kanske tappar man lite i charm då kusinen Rowdy inte är i klass med Cody. I båda fallen är de lika usla skyttar, något som är en rolig grej med tanke på att vi har att göra med agenter i stil med James Bond, typ.


©Malibu Bay Films

Vad vi främst får här är två kvinnor i Donna och Taryn som till stor del får klara biffen på egen hand innan förstärkningen anländer. Barbröstade kliver de ner i jacuzzin för att tänka bättre och planera sitt nästa drag. Sedan ger de sig iväg för att bekämpa brottslingarna, inklusive den skönt övervintrade skejtaren som först sågs i regissörens tidigare film Seven (1979).


©Malibu Bay Films

Just det, en äcklig, infekterad giftorm har rymt efter att tjejerna fått med sig fel låda de ska leverera. Scenerna med ormen är så där klassiskt usla som man bara ser i sådana här B-filmer. En plastorm har använts och är allt annat än skrämmande när den lurar i vassen. En smått onödig sidohistoria man gott kunde varit utan, men skrattretande dålig som den är får man ändå se den komiska sidan.


©Malibu Bay Films

Vad man måste ge filmen och de övriga Andy Sidaris-filmerna som setts är att de är sleeziga men uppvisar gott om humor och glimten i ögat. Det är många gånger over the top, men det är trots allt en del av charmen med dessa filmer. Man får sig ett par goda skratt när övervåld används, inte minst när en bazooka plockas fram för att förinta diverse hinder på vägen. Värdet i filmen ligger i att man får se saker som man inte ser i "vanliga" filmer. Fast det kan vara lite på gott och ont då det inte alltid håller särskilt hög nivå.

1 - Skådespelare
2 - Handling
4 - Känsla
2 - Musik
3 - Foto
--------------
12 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 5.0
IMDb: 5.0

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar