onsdag 17 juli 2024

I Love You, Man



Titel: I Love You, Man
Genre: Komedi/Romantik
Land: USA
År: 2009
Regi: John Hamburg
I rollerna: Paul Rudd, Jason Segel, Rashida Jones, J.K. Simmons, Jon Favreau, Lou Ferrigno

Handling: Peter Klaven är en man utan vänner som går på en serie av manliga dejter för att hitta en best man till sitt bröllop. När han väl hittat en best man, sätter denna nya vän hans relation med fästmön på prov.

Omdöme: Peter (Paul Rudd) ska gifta sig med sin Zooey (Rashida Jones). Hon är kvinnan han vill leva med resten av sitt liv och de börjar planera inför bröllopet. Men det finns ett litet problem som Peter aldrig riktigt tänkt på och som aldrig direkt varit ett problem. Han har inga vänner, speciellt inga manliga vänner vilket gör att han inte har någon att vända sig till som kan vara hans best man på det stundande bröllopet.


©DreamWorks Pictures/Paramount Pictures

Peter, som jobbar som fastighetsmäklare i Los Angeles, försöker gå på "man dates" för att försöka träffa en manlig bästa vän. Det går inte så bra eftersom de flesta får uppfattningen om att de går på romantiska dejter med Peter. En dag under en husvisning då Peter har fått i uppdrag att sälja självaste Lou Ferrignos villa, träffar han Sydney (Jason Segel) som verkar vara en spekulant. Peter och Sydney visar sig komma bra överens och hoppet tänds för Peter att han kan ha hittat sin man.


©DreamWorks Pictures/Paramount Pictures

Ibland kan det vara skönt att plocka fram en sån här lite lättsammare film som man inte direkt har några förväntningar på men som inte kräver att man är alltför engagerad i. Det visar sig också vara en film som är lite lätt lagom då den håller sig på banan utan att sticka iväg för mycket samtidigt som den blir lite småtrevlig att titta på. Om man är upplagd för det krävs det inte så mycket mer än något enkelt för stunden.


©DreamWorks Pictures/Paramount Pictures

Man kan inte säga att det skulle vara en riktigt rolig film, men det funkar. Peter hamnar i en del något udda situationer då han försöker träffa en vän. Han tar hjälp av sin lillebror Robbie (Andy Samberg) som är gay och ger honom diverse tips. Fast det betyder inte att det blir lyckat för det. Peter visar sig även vara något okomfortabel, eller åtminstone inte direkt smidig när han umgås med män. Han har en tendens att säga fel saker och göra bort sig. Med kvinnor går det desto smidigare och han har inga problem med flickvänner, tjejkompisar på jobbet osv.


©DreamWorks Pictures/Paramount Pictures

Peters tid som han spenderar med Sydney blir lite av en ögonöppnare då Peter äntligen känner att han kan ha hittat sin bästa vän och potentiella best man. Sydney är väldigt öppen och ärlig, något som både öppnar upp dörrar och skapar problem. Sydney har en tendens att få Peter att prata om allt, inklusive väldigt privata saker i sitt förhållande. Sydney kan även konfrontera folk i Peters närhet vilket kan sluta lite hur som helst.


©DreamWorks Pictures/Paramount Pictures

Filmen är som sagt lite lagom. Det blir varken jätteroligt eller tråkigt. Överlag funkar den helt ok för stunden och det är inte helt fel. Visst hade man kunnat önska sig att filmen nådde upp till något i stil med Wedding Crashers (2005), men det ska och kan man inte förvänta sig. Så även om det inte blir en minnesvärd komedi visar den sig göra vad den ska, varken mer eller mindre.

3 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
15 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.5
IMDb: 7.0

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar