onsdag 31 juli 2024

The Vow



Titel: The Vow / Älska mig igen
Genre: Drama/Romantik
Land: USA
År: 2012
Regi: Michael Sucsy
I rollerna: Rachel McAdams, Channing Tatum, Sam Neill, Jessica Lange

Handling: Ett nygift par återhämtar sig från en bilolycka där frun hamnar i koma. Hon vaknar upp med svår minnesförlust och hennes man måste försöka vinna tillbaka hennes kärlek igen.

Omdöme: Paige (Rachel McAdams) och Leo (Channing Tatum) är ett lyckligt gift par som älskar varandra och planerar att skaffa barn. Då är plötsligt olyckan framme i en bilolycka som ger Paige en huvudskada som kräver att hon försätts i koma. När hon vaknar till och rehabiliteringen kan påbörjas upptäcker Leo att hennes minne fått sig en ordentlig törn. Inte bara att hon inte minns de senaste fem åren av sitt liv, hon vet inte heller vem Leo är eller det faktum att han är hennes make.


©Screen Gems

Paige och Leo levde ett harmoniskt liv ihop, men nu får Leo inte bara försöka vinna hennes hjärta igen. Han måste även kämpa mot hennes föräldrar Bill (Sam Neill) och Rita (Jessica Lange) som vill ta hand om sin dotter under den svåra tiden. Det är inget konstigt med det, men de hotar att ta Paige från honom. Dessutom klippte Paige banden med sin familj för flera år sedan och gick sin egen väg. Frågan är vad orsaken var och om hon kan hitta tillbaka till den nya Paige eller om hon förblir den gamla Paige som hon var innan hon träffade Leo.


©Screen Gems

Historien är inspirerad av verkliga händelser och blir inte bara en renodlad, rakt-på-sak romantisk komedi. Istället är det ett romantiskt drama där kärleken sätts på prov på mer än ett sätt. Eftersom Paige återgått till sitt gamla jag efter olyckan, är hon mer komfortabel att leva sitt gamla liv med sin familj, sina gamla vänner och även klädval. Det är inte den Paige som Leo först träffade, började dejta och blev kär i. Men han är fast besluten att åter vinna hennes hjärta och få tillbaka den Paige han blev kär i.


©Screen Gems

Rachel McAdams är precis som väntat filmens lysande stjärna och den som gör att man bryr sig. Channing Tatum är inte på samma nivå. Det gör att man inte har en skådespelare som kompletterar duktiga McAdams fullt ut vilket gör att filmen blir lidande. Tatum gör ett ok jobb men det känns aldrig som han är helt rätt för rollen. Så även om vissa scener är fina och romantiska blir det svårt att få ut allt från ögonblicken som borde lyfta filmen och ge den det lilla extra.


©Screen Gems

Tycker det finns inslag som får till det ganska bra, inte minst längre fram då Leo tar tag i situationen för att visa Paige vad de haft ihop, hur de träffades och försöka få henne att minnas saker från deras relation. Samtidigt finns en gräns för hur mycket man kan pressa någon och när man behöver ta ett steg tillbaka och acceptera läget. Ibland kan tiden läka alla sår, ibland går det bara inte. Om kärleken är stark nog finns dock hoppet kvar.

3 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
4 - Musik
3 - Foto
--------------
16 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.5
IMDb: 6.8

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar