tisdag 16 juli 2024

Forgetting Sarah Marshall



Titel: Forgetting Sarah Marshall / Dumpad
Genre: Komedi/Romantik
Land: USA
År: 2008
Regi: Nicholas Stoller
I rollerna: Jason Segel, Kristen Bell, Mila Kunis, Russell Brand, Bill Hader, Jonah Hill, Paul Rudd, Jason Bateman, Kristen Wiig, William Baldwin

Handling: Musikkompositören Peter Bretter har under fem års tid idoliserat sin flickvän, tv-stjärnan Sarah Marshall. Han är killen som gärna håller hennes väska på paparazzibilderna och blir aldrig omnämnd i hennes tacktal. Men Peters värld tar ny riktning när hon dumpar honom och lämnar honom i sin ensamhet. För att rensa tankarna åker Peter till Oahu utanför Hawaii och där råkar han ut för sin värsta mardröm. Hans ex och hennes nya pojkvän Aldous Snow, en brittisk rockmusiker, hamnar olyckligtvis på samma hotell som Peter. Medan han plågar sig själv med vetskapen om Saras nya liv finner han dock tröst i Rachel som han börjar flörta med.

Omdöme: Peter Bretter (Jason Segel) är något av en slacker som gillar att spendera stora delar av sin tid hemma på soffan. Han jobbar som musikkompositör på en TV-serie där stjärnan råkar vara hans flickvän Sarah Marshall (Kristen Bell). Efter fem år tillsammans har Peter tagit relationen för givet och accepterat att han får stå i skuggan av sin mer kända flickvän, vilket han inte har några problem med. Men Sarah känner att det är dags att gå vidare och gör slut med Peter.


©Universal Pictures

Peter drabbas av ett sammanbrott i och med att förhållandet är över. Han bestämmer sig därför att flyga till Hawaii för att komma iväg från allt ett tag. Vad han inte räknat med är att Sarah visar sig vara där och bo på samma hotell med sin nya pojkvän, brittiska sångaren Aldous Snow (Russell Brand). Som tur är för Peter får han bra kontakt med Rachel (Mila Kunis) som jobbar på hotellet och är någon han kan tänka sig att dejta.


©Universal Pictures

Det första man får säga är att Jason Segel inte är någon favorit, vilket med en gång gör att det blir svårt att ta sig an filmen. Men trots reservationerna på förhand ville jag ge honom och filmen en chans. Till en början får sägas att filmen inte lyckas fånga mig, varken karaktären Peter, Jason Segel eller humorn. Ska det ens vara roligt när en relation tar slut?


©Universal Pictures

Efter runt 20 minuter är det äntligen dags för handlingen att förflyttas till Hawaii och med det ökar hoppet om att filmen ska ta sig. Det är trots allt en trevlig plats som bakgrund. Det tar dock ytterligare ett tag innan bitarna börjar falla på plats. Filmen är en rom-com men ändå inte riktigt. Den är inte så rolig som man kan tro på förhand utan tar upp svårigheterna med att försöka gå vidare efter ett uppbrott, speciellt som Peter var den som blev dumpad.


©Universal Pictures

Definitivt inte någon av de bättre filmerna av det här slaget, men inte heller dålig. En film som (500) Days of Summer (2009) som kom runt den här tiden och handlar lite om samma sak är t.ex. klart bättre. Men detta är skönt nog inte en crazy-komedi som skulle urarta och bara handla om sex, alkohol och droger. Den har en del av värde, bara man inte förväntar sig en riktigt rolig komedi. Det var nog endast ett eller två tillfällen som man småskrattade åt, fast den har alltså en del annat av värde som gör att den är helt ok.

3 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
15 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.5
IMDb: 7.1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar