tisdag 4 juni 2024

What You Wish For



Titel: What You Wish For
Genre: Thriller
Land: USA
År: 2023
Regi: Nicholas Tomnay
I rollerna: Nick Stahl, Tamsin Topolski, Juan Carlos Messier, Randy Vasquez

Handling: En kock med spelproblem flyr till en latinamerikansk villa, där han antar en annan mans identitet.

Omdöme: Ryan (Nick Stahl) jobbar som kock i Dallas och har efter att ha dragit på sig spelskulder anlänt till Latinamerika. Jack (Brian Groh), en gammal vän till honom som han gick på kockskola med, har bjudit dit honom efter att de inte setts på 12 år. Jack verkar leva livet och flygs till diverse platser runt om i världen för att vara privat kock åt de rika.


©Magnet Releasing

Ryan är smått avundsjuk på Jack och önskar att han själv kunde leva ett sådant liv som äventyrande lyxkock. Jack försäkrar dock Ryan om att det inte är så perfekt som det verkar. Rätt vad det är sker något oväntat vilket gör att Ryan får chansen att byta identitet, tjäna bra med pengar och laga mat åt de rika - precis som han önskat sig. Men vad är priset han måste betala för att få smaka på det goda här i livet?


©Magnet Releasing

En film som är producerad, skriven, klippt och regisserad av Nicholas Tomnay. Hans tidigare långfilm The Perfect Host (2010) hade setts, vilket upptäcktes efter att ha sett denna film. Det var en småtrevlig liten film med gott om svart humor. Denna är mer av en renodlad thriller men det finns hela tiden en underliggande humor som gör att man har svårt att inte le filmen igenom. Ryan hamnar nämligen i en situation som han drömt om men som visar sig vara en mardröm mer än något annat. Innan han förstår vad han gett sig in på har han grävt ett hål han har svårt att ta sig ur.


©Magnet Releasing

Agenturen som organiserar den exklusiva middagen i lyxvillan har skickat två av sina representanter i Imogene (Tamsin Topolski) och Maurice (Juan Carlos Messier). De anländer för att överse att saker är i sin ordning och för att välkomna gästerna. Men när de anländer märker de att deras så högt ansedda kock inte alls verkar förberedd.


©Magnet Releasing

Den förmodligen bästa karaktären dyker upp längre in i filmen, runt halvvägs in. Det är polisdetektiven Ruiz (Randy Vasquez) som gräver i ett försvinnande och ställer en rad obekväma frågor som de inblandade måste svara på. Ruiz visar sig röra om i grytan och höja insatserna kring middagen vilket de rika middagsgästerna tar tillvara på.


©Magnet Releasing

Lite av en chansning med den här filmen men den visar sig gå hem. En klart trevlig liten film där man liksom anar vad det hela går ut på och när det står klart hur det ligger till är det bara att följa med och se vart det ska leda. Det leder alltså till en trevlig filmtitt som tack och lov inte dribblar bort sig eller liknande. Snarare tvärtom då den visar sig vara lite av en gömd pärla.

3 - Skådespelare
4 - Handling
4 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
17 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 7.0 alt. 7.5
IMDb: 6.7

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar