måndag 10 juni 2024

The Boss' Wife



Titel: The Boss' Wife / Chefens fru
Genre: Komedi
Land: USA
År: 1986
Regi: Ziggy Steinberg
I rollerna: Daniel Stern, Christopher Plummer, Arielle Dombasle, Melanie Mayron, Fisher Stevens

Handling: Joel är en energisk yngling inom företaget och när chefen bjuder Joel till hans sommarstuga så ser han det som en möjlighet att klättra i karriären. Nu är det så att det enda chefens fru vill är att få Joel i säng, helst alldeles bakom ryggen på chefen.

Omdöme: Joel (Daniel Stern) och hans fru Janet (Melanie Mayron) försöker få barn men det har inte varit så lätt för dem. Nu är dagen kommen då Joel ska besöka fertilitetskliniken. Men istället sker något oväntat på jobbet. Han får chansen att ha lunch med företagets chef Mr. Roalvang (Christopher Plummer), något som infaller just då Joel hade en inbokad tid på kliniken. Detta är dock en jättechans för Joel att avancera inom företaget, något han inte kan säga nej till.


©TriStar Pictures

Under lunchmötet med Mr. Roalvang blir Joel inbjuden till landstället i Palm Springs där företagsledningen kommer umgås och där det kommer beslutas vem av Joel och en kollega han ogillar som kommer få befordran. Tåget lämnar stationen samma kväll och Joel ombeds att ta med sig sin fru. Hon är dock upptagen med att assistera konstnären Carlos (Fisher Stevens) vilket visar sig vara ett av flera hinder på vägen för Joels befordran. Ett annat är chefens unga fru, Louise (Arielle Dombasle) som visar sig leva farligt och vilja få Joel i säng...


©TriStar Pictures

80-tals komedier av det här slaget är för det mesta harmlösa. Ibland lite vågade, ibland nästan på gränsen mellan verklighet och fantasi. Så länge de underhåller och har bra humor kan de bjuda på en trevlig filmstund. Denna är absolut inte någon av de bästa då den uppvisar problem med ojämn regi, manus, musik och en svag huvudroll.


©TriStar Pictures

Till viss del har denna likheter med The Secret of My Success (1987). I den spelar Michael J. Fox en ung kille som vill göra snabb karriär inom företaget han börjar på. Han får också trubbel med chefens fru, precis som Joel får här. Den stora skillnaden är att den lyckas klart bättre med det mesta. Michael J. Fox är mer övertygande i huvudrollen än vad Daniel Stern är här, storyn och musiken är klart bättre och även 80-tals känslan.


©TriStar Pictures

Vad är det då som funkar här? Christopher Plummer är nästan alltid sevärd och här passar han bra som Joels chef. Bestämd och lite egen, men vill inte få trubbel när det uppstår komplikationer med vem och vad Joel egentligen är. Det blir även småroligt på sina håll tack vare detta. Sedan är Fisher Stevens bra som fotografen/konstnären Carlos. Oftast har jag svårt för honom, men här passar han bra som "latin lover".


©TriStar Pictures

Även om filmen inte lyckas nå upp till någon vidare nivå är det ändå inte en helt bortkastad titt. Man får sig ett par skratt och som nämnts är Christopher Plummer och Fisher Stevens två som får det att funka. Däremot är det många fall där storyn inte får till det med en del onödiga scener som är på gränsen till buskis. Tack och lov spårar det inte ur totalt och speltiden är bara på runt 80 minuter. Det fanns helt enkelt inte material för att göra mer. I ärlighetens namn är det inte särskilt överraskande att Ziggy Steinberg, som även skrev manuset, här gjorde sin första och enda film som regissör.

3 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
2 - Musik
3 - Foto
--------------
13 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 5.5
IMDb: 4.9

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar