torsdag 23 november 2023

The Valet



Titel: The Valet
Genre: Komedi/Drama/Romantik
Land: USA
År: 2022
Regi: Richard Wong
I rollerna: Eugenio Derbez, Samara Weaving, Max Greenfield, Carmen Salinas

Handling: En filmstjärna anlitar en parkeringsbetjänt på en restaurang i Beverly Hills för att posera som hennes älskare för att täcka hennes förhållande med en gift man.

Omdöme: Av manusförfattarna bakom Wedding Crashers (2005) och We're the Millers (2013), två roliga komedier och förhoppningarna var på något liknande här. Vad jag dock inte visste på förhand var att detta är en amerikansk remake på franska filmen La doublure (2006) och det kan bli lite si och så med remakes.


©Lionsgate/Hulu

Antonio Flores (Eugenio Derbez) är en valet, en parkeringsbetjänt i Beverly Hills och är van vid att parkera lyxbilar åt rika människor. Han cyklar till och från jobbet till sin lägenhet i ett latinoområde där han bor med sin mamma Cecilia (Carmen Salinas) då han är separerad från sin fru Isabel (Marisol Nichols).


©Lionsgate/Hulu

En dag blir Antonio indragen i en soppa. Filmstjärnan Olivia Allan (Samara Weaving) har en affär med gifte och rike Vincent Royce (Max Greenfield) och nu har skvallerblaskorna fått hum om det hela efter att en paparazzi sent en kväll tagit en bild av Olivia, Vincent och en okänd man som visar sig vara Antonio. Vincent får idén, med hjälp av sin advokat, att de betalar Antonio för att agera som Olivias nya heta romans för att rädda situationen.


©Lionsgate/Hulu

Eugenio Derbez påminner mig om någon, både med och utan mustasch. Kommer på det efter ett tag och den jag tänker på är Richard Benjamin. Lite av en latino-version av honom skulle man kunna säga. Antonio har dessutom en småful 90-tals frisyr som typ påminner om den Will Smith hade i "The Fresh Prince of Bel Air". Han funkar för övrigt helt ok, men bäst är nog ändå Carmen Salinas i rollen som mamma Cecilia. Hon är rak och öppen, inte minst om sitt förhållande med hyresvärden Mr. Kim (Ji Yong Lee) som Antonio inte vill höra smaskiga detaljer om.


©Lionsgate/Hulu

Filmen kommer inte upp i klass med Wedding Crashers (2005) eller We're the Millers (2013). Nu har filmerna olika regissörer så även om det är samma manusförfattare kan regin variera. Denna film är inte så rolig som väntat. Det är inte heller en renodlad komedi som man skulle kunna tro då den ändå försöker vara ganska seriös och djup. Det är dock tveksamt om den lyckas pricka rätt eller behöver vara två timmar. Den hade nämligen vunnit på att tajtas till, även om det uppskattas att den försöker ha hjärtat på rätt plats.

3 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
15 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.5
IMDb: 6.7

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar