onsdag 22 november 2023

You Hurt My Feelings



Titel: You Hurt My Feelings
Genre: Komedi/Drama
Land: USA
År: 2023
Regi: Nicole Holofcener
I rollerna: Julia Louis-Dreyfus, Tobias Menzies, Michaela Watkins, Arian Moayed

Handling: En romanförfattares äktenskap rubbas plötsligt när hon hör sin man ge sin ärliga åsikt om hennes senaste bok.

Omdöme: Beth (Julia Louis-Dreyfus) och Don (Tobias Menzies) är ett lyckligt gift par i New York. Beth har gett ut en självbiografi och försöker få sin andra bok publicerad samtidigt som hon har klasser för aspirerande författare. Don jobbar som psykolog och har både par och individer som går i terapi hos honom. De har även en son, Eliot (Owen Teague) som jobbar i en marijuanabutik, har kärlekstrubbel och försöker skriva klart sin första bok, något inte minst mamma Beth är eld och lågor över.


©FilmNation Entertainment

Beths lillasyster Sarah (Michaela Watkins) jobbar som inredningsdesigner och har svårt att hålla motivationen uppe. Hennes make Mark (Arian Moayed) är en skådespelare som har svårt att få roller och tvivlar på om han vill fortsätta. Don har på senare tid börjat slarva under sina terapisamtal och är tveksam till om han är till någon hjälp åt sina klienter. Beth å andra sidan får reda på att Don inte gillar hennes senaste bok, trots att han sagt till henne hur mycket han älskar den. Det får Beth att reflektera över sitt äktenskap och om hon faktiskt kan lita på sin make.


©FilmNation Entertainment

Nicole Holofcener hade tidigare gjort Enough Said (2013) med Julia Louis-Dreyfus. Detta känns som en något lättsammare film, men i båda fallen handlar det om vardagliga människor och händelser. I det här fallet handlar det om osäkerhet och funderingar som regissören själv gått igenom. Hon har tagit upp tankar och frågeställningar hon själv ställts inför och man känner att vad man ser inte är långt ifrån verkligheten. Dock är det en oftast komisk titt på de två paren som ofta umgås och delar med sig av tankar och funderingar.


©FilmNation Entertainment

Man småskrattar åt en del situationer. Vissa saker känner man igen sig i, andra kan man föreställa sig om man hade varit i karaktärernas skor. Det är lättsamt men ändå på allvar. En sån där New York-komedi som är småtrevlig mest hela tiden även om den inte når upp till de allra bästa. Det är inte heller några direkt magiska ögonblick i filmen som man kan blicka tillbaka på, men det är inte direkt en sån typ av film där det behövs. Istället känns den oftast jordnära vilket nog gör att de flesta kan känna igen sig eller åtminstone föreställa sig vad karaktärerna går igenom.

3 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
15 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.5 alt. 7.0
IMDb: 6.6

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar