söndag 19 november 2023

Just Something Nice



Titel: Einfach mal was Schönes / Just Something Nice
Genre: Komedi/Drama/Romantik
Land: Tyskland
År: 2022
Regi: Karoline Herfurth
I rollerna: Karoline Herfurth, Nora Tschirner, Milena Tscharntke, Aaron Altaras

Handling: Radiopresentatören Karlas biologiska klocka tickar, och den tickar nu väldigt högt och tydligt. Men oavsett vad hon gör kan hon helt enkelt inte hitta en lämplig man som hon skulle kunna tänka sig skaffa familj med.

Omdöme: Karla (Karoline Herfurth) är en snart 40-årig kvinna som jobbar som radiopresentatör på nätterna och drömmer om att äntligen skaffa barn. Men klockan tickar för henne och hon börjar känna att hon aldrig kommer hitta mannen hon vill ha barn med, och framförallt han med henne. Så hon börjar gå i tankarna att kanske skaffa barn som ensamstående mor och tittar på alternativa sätt att gå tillväga.


©Warner Bros.

Under tiden som Karla försöker få ordning på sitt privatliv och tankarna på barn, har hon inte bara ett utan två bröllop i familjen. Det första är pappa Robert (Herbert Knaup) som ska gifta om sig, något som hans ex-fru tillika Karlas mamma Marion (Ulrike Kriener) har svårt att acceptera, särskilt som hon gärna dricker alldeles för mycket.


©Warner Bros.

Det andra bröllopet ska hennes yngsta syster Johanna (Milena Tscharntke) ha. Den äldsta systern Jule (Nora Tschirner) har redan barn och make, men är inte lycklig. Johanna är den mest positiva av de tre systrarna, men hon har en tendens att vara väldigt känslig och hyperventilerar när hennes stressnivå ökar. Tillsammans behöver systrarna stötta varandra för att försöka ta sig igenom sina respektive personliga problem.


©Warner Bros.

Just som Karla insett att hon är redo att bli en ensamstående mamma, träffar hon en charmig man som även visar intresse för henne. Han visar sig heta Ole (Aaron Altaras) och hoppet tänds för Karla då allt känns bra med honom. Dock finns ett problem och det är att han är 10 år yngre än Karla och kanske inte är redo att skaffa barn...


©Warner Bros.

Efter att ha sett och gillat Wunderschön (2022) av Karoline Herfurth, kändes det kul att även se denna hennes nästa film. Och visst känner man igen sig. Det är något liknande man tar del av och man skulle kunna säga att det är en syskonfilm till nämnda film. I båda fallen står Karoline Herfurth för regi, spelar huvudrollen och har även varit med och skrivit manuset.


©Warner Bros.

Till stor del uppskattas det här. Det är en blandning av komedi, drama och romantik där de tre systrarna går igenom sina toppar och dalar. Gillar helt enkelt när man kombinerar dessa genrer så att det inte blir för enkelspårigt. Är det en renodlad romantisk komedi kan det ofta bli för lättsamt. Är det ett renodlat romantiskt drama kan det bli lite deppigt och vardagligt. Så här får man en mix där det inte spretar ut för mycket åt något håll.


©Warner Bros.

Tycker nog filmens bästa egenskap är de romantiska scenerna mellan Karla och Ole. Det skapas en nostalgisk känsla när de dejtar, umgås och tänker på varandra. Filmen har även bra musik och oftast gjort bra musikval. Det gör egentligen inte så mycket att det i grunden är en chick flick då den överlag får det att funka. Samtidigt är filmen ibland lite ojämn vilket är synd. Inte lika bra som tidigare nämnda Wunderschön (2022) men finns tillräckligt att gilla här för att man inte ska bli besviken.

3 - Skådespelare
3 - Handling
4 - Känsla
4 - Musik
3 - Foto
--------------
17 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 7.0
IMDb: 6.4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar