lördag 18 november 2023

Red Rooms



Titel: Les chambres rouges / Red Rooms
Genre: Drama/Thriller
Land: Kanada
År: 2023
Regi: Pascal Plante
I rollerna: Juliette Gariépy, Laurie Babin, Elisabeth Locas, Maxwell McCabe-Lokos

Handling: En modell blir besatt av en uppmärksammad mordrättegång.

Omdöme: En uppmärksammad mordrättegång inleds i Montreal, Kanada där den anklagade sitter åtalad för tre fall av kidnappning, tortyr och mord på tre minderåriga flickor. Vad som gör fallet än mer uppseendeväckande är att två av de tre morden filmats och sålts till högstbjudande i s.k. "Red Rooms" på internet. Fallet har givetvis väckt avsky runt om i landet och de flesta är klara över att den anklagade är skyldig och hänger ut honom i media och diverse talk shows.


©Nemesis Films Productions

Kelly-Anne (Juliette Gariépy) är alltid på plats under mordrättegången. Hon visar sig vara besatt av rättegången och är en s.k. groupie som är på den mordanklagades sida. Kelly-Anne är fotomodell och har det gott ställt, men hon är även en rackare med siffror och duktig på onlinepoker där hon tjänar en extra slant. Dessutom är hon något av en hacker som är duktig med datorer och kan ta sig in i olika system och få fram information, något som kommer till nytta när hon vill gräva djupare i mordrättegången.


©Nemesis Films Productions

Kelly-Anne är lite svår att få grepp om. Juliette Gariépy ändrar i princip inte ansiktsuttryck filmen igenom och man börjar så smått undra om Kelly-Anne är helt frisk i huvudet. Det är en sak att vara perfektionist och duktig på det ena och det andra, det är en annan att vara besatt av mord och tortyr.


©Nemesis Films Productions

Hon får även sällskap av en annan groupie, Clementine (Laurie Babin), som hon träffar under rättegången. Clementine är lite av raka motsatsen till Kelly-Anne då hon inte har mycket pengar, har ett alldagligt utseende, känns inte så smart och verkar mer besatt än Kelly-Anne. Hon är dessutom helt övertygad om den mordanklagades oskuld. Denna karaktär, Clementine, hade man gott kunnat vara helt utan då scenerna med henne inte tillför mycket. Mest en temposänkare och gör att speltiden letar sig upp mot två timmar.


©Nemesis Films Productions

Man får säga att filmen har något, den är lite annorlunda och till en början verkar det bli ett rättegångsdrama då det inleds med långa tagningar inne i rättegångssalen. När vi sedan följer Kelly-Anne blir det intressantare. Vi vet ju inte vem hon egentligen är eller vad hennes agenda är. Till slut blir det lite långsökt med att hon är en fotomodell, en rackare på poker och på det en datahacker. Men hon är ju udda och frågan är om hon är ett geni eller galen. Vad vill hon åstadkomma och vad är hon egentligen kapabel till?

3 - Skådespelare
3 - Handling
4 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
16 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.5 alt. 7.0
IMDb: 7.4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar