söndag 11 februari 2024

Paperback Hero



Titel: Paperback Hero
Genre: Komedi/Romantik
Land: Australien
År: 1999
Regi: Antony J. Bowman
I rollerna: Hugh Jackman, Claudia Karvan, Angie Milliken, Andrew S. Gilbert

Handling: Jack har skrivit en kvinnoroman men eftersom han är en tuff man vill han inte sätta sitt eget namn på boken. Han använder sin kvinnliga bästa väns namn Ruby Vale utan hennes vetskap. När så boken blir en bästsäljare och de kommer ut i bushen för att intervjua Ruby måste Jack övertala henne att ställa upp.

Omdöme: Jack Willis (Hugh Jackman) kör långtradare i den australiensiska bushen. Han har utan någons vetskap även skrivit en romantisk kvinnoroman som nu publicerats och blivit en bästsäljare. Kruxet är bara att Jack skrivit under namnet "Ruby Vale", ett namn han lånat av sin bästa vän Ruby Vale (Claudia Karvan). Ruby är dock ovetandes om det hela vilket komplicerar saker och ting när Ziggy Keane (Angie Milliken) anländer från bokförlaget för att träffa Ruby Vale.


©Polygram Filmed Entertainment

Jack tvingas övertala Ruby att hjälpa honom. Ruby, som äger ett lokalt fik, går med på villkor att hon får en del av kakan plus att hon får sitt stundande bröllop betalt när hon ska gifta sig med Hamish (Andrew S. Gilbert). Jack och Ruby beger sig tillsammans till storstaden Sydney där de ska göra reklam för boken med diverse intervjuer och middagar. Frågan är om deras vänskap kommer att hotas, på mer än ett sätt...


©Polygram Filmed Entertainment

Hugh Jackman kom att göra filmdebut med denna film hemma i Australien och man ser att han har vad som krävs för att vara en stjärna. Han ställs mot Claudia Karvan och de har ett ganska bra samspel som de båda vännerna som ger sig ut på en resa tillsammans som kommer föra dem närmare.


©Polygram Filmed Entertainment

Filmen inleder lite lätt ute i bushen där Jack kör sin långtradare med sin hund Lance, lyssnar på Roy Orbison-låtar och skriver romantik samtidigt som han besöker fiket som Ruby driver. När de sedan beger sig till Sydney lyfter filmen till att bli en fin romantisk film.


©Polygram Filmed Entertainment

Skulle vilja säga att filmen funkar som bäst fram till runt en timme in. Den kanske inte riktigt lyfter under sista halvtimmen men överlag funkar det tack vare en del lyckade inslag som kemin mellan Hugh Jackman och Claudia Karvan, en del mellanpartier, ett par romantiska scener, lite humor på sina håll och musiken. På många sätt en simpel film som inte komplicerar det så mycket och skapar tillräckligt med känslor för att bli något mer än bara ok.

3 - Skådespelare
3 - Handling
4 - Känsla
4 - Musik
3 - Foto
--------------
17 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.5 alt. 7.0
IMDb: 6.4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar