onsdag 25 september 2024

Sector 36



Titel: Sector 36
Genre: Kriminaldrama/Thriller
Land: Indien
År: 2024
Regi: Aditya Nimbalkar
I rollerna: Deepak Dobriyal, Vikrant Massey, Akash Khurana, Darshan Jariwala

Handling: En fiktiv berättelse inspirerad av sanna händelser där flera barn försvinner från en basti (slum) i sektor 36. En målmedveten polis måste nu möta en listig seriemördare när en skrämmande utredning och mörka hemligheter uppenbaras.

Omdöme: Året är 2005 och Delhi-polisen Pandey (Deepak Dobriyal) har blivit van vid de dagliga rutinerna. Så pass att han glömt bort hur det är att göra sitt jobb. Han har fallit in i hur systemet funkar. Förskräckta och oroliga föräldrar kommer till polisstationen och ber honom hitta deras försvunna barn. Men Pandey vill helst inte skriva en anmälan och lägga ner tid och energi på en massa onödiga rapporter. Barnen kommer återvända förr eller senare när de är redo, tänker han.


©Netflix

Pandey får sig dock en rejäl tankeställare då hans egen dotter en kväll på den årliga lokala marknaden utsätts för ett kidnappningsförsök. Förövaren visar sig vara Prem (Vikrant Massey) som främst ger sig på barn som han kidnappar på gatan, för hem till huset han ser efter och där dödar och styckar dem efter att ha våldfört sig på dem.


©Netflix

Pandey börjar nu göra sitt jobb och det ordentligt. Men ju bättre jobb han gör, ju mer problem ställs han inför. Han märker att han motarbetas i de egna leden eftersom han gräver i saker som trampar de rika och inflytelserika på tårna. Korruptionen är stor och skillnaden mellan fattiga och rika är enorm. Om ett brott begås mot en fattig läggs det bara till statistiken. Om inflytelserika drabbas läggs alla resurser på att lösa fallet.


©Netflix

Indisk seriemördarfilm där det inte är något snack om vem gärningsmannen är. Det blir snarare polisen Pandeys personliga resa från att vara en polis som missköter sitt jobb precis som alla andra till att inse att om han inte gör sitt jobb utsätter han sin egen familj för livsfara. En väckarklocka som förändrar honom men samtidigt blir han själv en måltavla då det korrupta samhället inte tänker låta honom avslöja korruptionen som genomsyrar samhället mitt framför ögonen på folket.


©Netflix

Det bästa blir egentligen att följa de två huvudpersonerna Pandey och Prem som spelas bra av Deepak Dobriyal respektive Vikrant Massey. Gärningsmannen är överraskande öppen om vad han gjort. Han har svårt att hålla isär vad som är rätt och fel och är likgiltig inför vad han gjort.


©Netflix

Filmen kunde blivit lite mer spännande och tät vad gäller jakten på mördaren. Istället blir det främst att försöka ta reda på hur djupt och brett korruptionen sträcker sig. Till slut blir det en ögonöppnande upplösning på det hela, men resten lämnar en med en känsla av att det mesta kunde höjts ett snäpp för att ge bättre effekt.

4 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
16 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.5
IMDb: 7.4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar