onsdag 24 januari 2024

The Last Fling



Titel: The Last Fling / Sista chansen
Genre: Komedi/Romantik
Land: USA
År: 1987
Regi: Corey Allen
I rollerna: John Ritter, Connie Sellecca, John Bennett Perry, Scott Bacula

Handling: Phil Reed byter tjej lika ofta som andra byter strumpor. En morgon, när han vaknar i en främmande säng, känner han att det är dags att lägga av. Han bestämmer sig för att spara sig till drömkvinnan. Under sin dagliga joggingrunda får han se henne - Marsha - kvinnan han väntat på. Det hela är dock lite komplicerat. Marsha heter egentligen Gloria Franklin. Hon skall gifta sig om en vecka och har inga tankar på något "äventyr". Men Phil är inte den som ger sig och när charmen inte räcker till får man ta till andra knep.

Omdöme: Ibland plockar man fram en film man inte kände till sedan tidigare för att det verkar kunna vara en typ av film man känner för just för tillfället. Att det är en TV-film gör att det finns vissa reservationer, vilket bara är naturligt då TV-filmer många gånger sparar in på det ena och det andra. Det man kan ha en invändning på med detta i åtanke är att det märks på fotot som inte håller särskilt hög kvalitet. Det förtar en del från den riktiga filmupplevelsen en mer påkostad storfilm har. Med det sagt är det inte sunkigt eller något som skulle dra ner filmen alltför mycket.


©Leonard Hill Films

Phil Reed (John Ritter) har en bra karriär och verkar kunna få vilken kvinna han vill, vilket gjort att han blivit känd som en kvinnokarl. Men han har fått nog med ytliga möten och drömmer om att hitta sin stora kärlek. Samtidigt har Gloria Franklin (Connie Sellecca) bestämt sig för att gifta sig med Jason Elliot (John Bennett Perry) som ses som den perfekta maken av Glorias vänner.


©Leonard Hill Films

När Gloria får reda på att Jason ska bege sig till Las Vegas med sina vänner för en svensexa utan att berätta det för henne, börjar hon tveka om hon gjort rätt val. Under sin besvikelse går hon till stadens zoo där hon träffar på Phil. Phil blir genast tagen av henne och känner att hon kan vara den han väntat på. Hon berättar inte att hon ska gifta sig, uppger att hon heter Marsha och funderar på att ha en sista flört. Han ger henne sitt nummer och håller på att bli galen av väntan när hon inte ringer dagarna som följer.


©Leonard Hill Films

Som en typisk romantisk komedi från 80-talet har filmen hjärtat på rätt ställe. Det var långt ifrån en självklarhet att det skulle bli en dos av det i en TV-film, men det visar sig att den inte har några problem med den biten. Phil tänker inte ge sig medan Gloria har svårt att släppa honom från sina tankar, även om deras möte inledningsvis mer var en flört för henne. Problemet är att flörten håller på att utvecklas till kärlek samtidigt som hon är i färd med att gifta sig med Jason.


©Leonard Hill Films

Detta var kul nog nästan exakt vad jag var upplagd för. Kul att kunna konstatera att trots att det är en TV-film så lyckas den ha den där 80-tals känslan som man är ute efter. Visst är det ibland lite smörigt och överdrivet, men mestadels hålls det på mattan. Detsamma kan sägas om musiken som för det mesta höjer charmfaktorn, även om den i någon scen spårar ur för en stund och blir pajasaktig. Men det är när Phil blir alltmer desperat och tar till alla medel för att få tag i sin drömkvinna. Annars får man en trevlig filmstund vars betyg snarare är en positiv trea än något annat.

3 - Skådespelare
3 - Handling
4 - Känsla
4 - Musik
2 - Foto
--------------
16 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.5
IMDb: 6.1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar