söndag 21 januari 2024

Bring Him to Me



Titel: Bring Him to Me
Genre: Kriminalare/Thriller
Land: Australien
År: 2023
Regi: Luke Sparke
I rollerna: Barry Pepper, Jamie Costa, Sam Neill, Rachel Griffiths

Handling: Efter att ett rån spårar ur får föraren i uppgift att skjutsa en av rånare till ett möte för att dela upp sitt byte. En lång resa väntar och förarens samvete ställs på spel.

Omdöme: Två maskerade rånare och en förare har begått ett planerat rån efter ett tips och kommit över en stor summa pengar. De har utfört rånet åt en kriminell liga som anlitar diverse kriminella som genomför jobb åt dem mot en del av kakan. Nu ska föraren (Barry Pepper) hämta upp en av rånarna (Jamie Costa) och bege sig till mötesplatsen där ligan ska ge dem pengarna för det utförda jobbet.


©Sparke Films/Myriad Pictures

Något har gått snett och ledaren för ligan kräver att föraren kommer med rånaren som de misstänker tagit en del av bytet innan det lämnats över till ligan. Föraren har gjort jobb åt ligan tidigare men för rånarens del var det första gången. Under bilturen som föraren och rånaren gör tillsammans kommer förarens samvete ställas på prov då han kommer bra överens med rånaren och inte vill vara den som för lammet till slaktning. Men han vet även att ligan inte är att leka med så om han inte gör som han blivit tillsagd är det han som kommer ligga risigt till.


©Sparke Films/Myriad Pictures

En neo-noir som som med relativt små medel tar med oss på en ganska trevlig resa med de två männen. För denna kväll kommer de att inte bara lära känna varandra och se vad de går för, de kommer även att gå igenom en del som sätter de båda männen, speciellt föraren i en svår sits. Det kommer bli biljakter, slagsmål, skottlossningar och mer därtill då de båda männen kommer visa sig vara måltavlor från mer än ett håll.


©Sparke Films/Myriad Pictures

Barry Pepper som föraren och Sam Neill som Frank McCarthy, mannen som blivit rånad, är filmens mest kända ansikten. De är också de som ger de bästa prestationerna, inte minst Barry Pepper i huvudrollen som funkar klart bra. Sam Neill hade gärna fått vara med mer då hans roll begränsas lite mer än väntat. De övriga är mestadels svagare och på sina håll lyser det igenom att det är en australiensisk produktion då en del inte talar amerikansk engelska trots att det ska utspela sig i USA. Men det gör inte så mycket, mer en iakttagelse.


©Sparke Films/Myriad Pictures

Filmen går under stora delar av speltiden ut på att följa de två männen när de kör mot sin destination. Man drar ut på det hela lite grann innan man når slutmålet men det händer trots allt en del längs vägen. Och där emellan kommer det fram saker som gör att bilden klarnar med själva rånet och de bådas privatliv. Inte så tokigt hur det är berättat där någon vändning kommer fram mot slutet. Filmen tappar en aning på sina håll under andra halvan, dock utan att bli dålig. Som helhet landar det på mellan en trea och stark trea.

3 - Skådespelare
3 - Handling
4 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
16 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.5 alt. 7.0
IMDb: 6.5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar