lördag 9 december 2023

Mars OneTitel: Marte Um / Mars One
Genre: Drama
Land: Brasilien
År: 2022
Regi: Gabriel Martins
I rollerna: Cícero Lucas, Carlos Francisco, Camilla Damião, Rejane Faria

Handling: En lägre medelklassfamilj genomgår en rad utmanande och djupgående förändringar och återuppfinner sig själva och sina familjeband längs vägen.

Omdöme: Historien följer en brasiliansk familj i Belo Horizonte. Deivinho (Cícero Lucas) spelar fotboll och pappa Wellington (Carlos Francisco), som jobbar som fastighetsskötare, drömmer om att sonen ska bli fotbollsproffs i den lokala storklubben Cruzeiro. Deivinho har dock andra drömmar då han vill bli astrofysiker och följa med på Mars One-projektet år 2030 för att kolonisera Mars. Han delar med sig av sin dröm till storasyster Eunice (Camilla Damião) som är förstående och stöttande.


©Filmes de Plástico

Eunice studerar på universitetet och skaffar flickvän vilket får henne att börja gå i tankarna att flytta hemifrån och skaffa egen lägenhet med flickvännen. Mamma Tércia (Rejane Faria) jobbar deltid med att städa hos de rika, men börjar ständigt vara orolig för att hon för med sig otur efter en incident på ett lunchställe.


©Filmes de Plástico

En familj som alltid försöker arbeta hårt och ha humöret uppe. Saker och ting förändras dock när familjemedlemmarna ställs inför en rad utmaningar som påverkar dynamiken i den till synes välmående familjen. Hur påverkar förändringarna familjen och kan de ta sig igenom problemen de ställs inför tillsammans och bli starkare eller kommer det att bryta ner dem och splittra familjen?


©Filmes de Plástico

Det känns som en film som inte alltid leder någonstans, även om det blir lite småtrevligt att följa de fyra familjemedlemmarna. Filmen hade dock kunnat få en att känna mer, både för karaktärerna och situationerna de hamnar i och som de måste försöka manövrera sig igenom. Lite platt i genomförandet helt enkelt och det märks även av på prestationerna som inte känns helt övertygande.


©Filmes de Plástico

Även om filmen inte lyckas pricka rätt och få fram mer känslor som önskat, är det svårt att såga den alltför mycket. För även om man inte riktigt känner så mycket, vill man trots allt att det ska gå bra för familjen. Tack och lov är det inte en mörk eller deprimerande film även om det hade kunnat bli det med tanke på en del incidenter de är med om. Så till slut är man inte helt missnöjd då man känner att det löser sig.


©Filmes de Plástico

2 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
14 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.0
IMDb: 7.4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar