söndag 17 december 2023

Narcosis



Titel: Narcosis
Genre: Drama/Romantik
Land: Holland
År: 2022
Regi: Martijn de Jong
I rollerna: Thekla Reuten, Fedja van Huêt, Sepp Ritsema, Lola van Zoggel

Handling: Narcosis handlar om en ung familj som drabbas av en familjetragedi och måste hantera den på sitt unika sätt.

Omdöme: Ett år efter att familjefadern John (Fedja van Huêt) försvunnit under en dykningsexpedition, försöker hans fru Merel (Thekla Reuten) tillsammans med barnen Boris (Sepp Ritsema) och Ronja (Lola van Zoggel) gå vidare. Men att släppa en älskad make och far är allt annat än lätt och de tre hanterar det på helt olika sätt i hemmet där John dagligen saknas.


©OAK Motion Pictures

Det är en sorglig film som hanterar förlust och sorg för en ung familj där livet inte är detsamma utan John. För Merels del börjar det bli svårt att behålla huset med lån och amortering att betalas av samtidigt som försäkringsbolaget inte velat betala ut pengar eftersom Johns kropp aldrig hittats. Merel säger sig ha en synsk förmåga, men vågar inte använda den för att försöka kontakta sin John.


©OAK Motion Pictures

Barnen hanterar det på lite olika sätt då Boris är den äldre och hade börjat intressera sig för dykning av sin far. Han verkar vilja gå i faders fotspår vilket kanske kan få honom att komma närmare sin far på ett själsligt plan. Dottern Ronja fortsätter att se sin far som levande, bara att han är iväg och dyker.


©OAK Motion Pictures

Som sagt en sorglig film som har svårt att leda någonvart. Vi får se saknaden efter John i det vardagliga livet och tillbakablickar till hur lyckliga Merel och John var när de renoverade huset och bildade familj. Det finns givetvis något fint i det men det blir mest en bearbetning av familjemedlemmarna som försöker hålla kvar minnet av John istället för att kommunicera och försöka ta sig igenom det hela tillsammans. Egentligen inte så tokigt men något saknas för att väcka mer känslor.

3 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
4 - Musik
3 - Foto
--------------
16 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.0 alt. 6.5
IMDb: 6.8

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar