tisdag 19 december 2023

Sanctuary



Titel: Sanctuary
Genre: Drama/Thriller
Land: USA
År: 2022
Regi: Zachary Wigon
I rollerna: Christopher Abbott, Margaret Qualley

Handling: En dominatrix och hennes rika klients förhållande och katastrofen som uppstår när Hal försöker avsluta deras förhållande.

Omdöme: Hal (Christopher Abbott) är en rik man i 30-års åldern som beställt tjänster av Rebecca (Margaret Qualley) som är en dominatrix. Deras rollspelande är precis vad Hal suktar efter då han kan leva ut sina fantasier. Han vill bli dominerad och tillsagd vad han ska göra av Rebecca som i sin tur gillar rollen hon får spela. Rollerna blir trots allt omvända under deras session då han egentligen är den som har makten och pengarna.


©Charades/Hype Studios/Mosaic Films/Rumble Films

Ett kammardrama skulle man kunna säga med endast två karaktärer. Till en början verkar det endast handla om deras session och rollspelande där den blonda Rebecca går efter manuset Hal skickat henne. Hal har uppenbarligen anlitat Rebecca flera gånger förr och de har därför fått en fungerande relation, om än i den rollspelande världen.


©Charades/Hype Studios/Mosaic Films/Rumble Films

Senare ändras dock förutsättningarna. Hal har beslutat sig för att avsluta sina affärer med Rebecca då han ska ta över sin fars hotellkedja och vill lägga sina behov åt sidan. Det blir dock inte så lätt att bli av med Rebecca som visar sig ha ett gott affärssinne. Så pass att hon verkar vara mer insatt i affärsvärlden och Hals affärsverksamhet än vad han själv är. Eller är det ytterligare en del i deras rollspelande?


©Charades/Hype Studios/Mosaic Films/Rumble Films

Eftersom det är en viss typ av film och visar upp rollspelandet som Hal anlitat Rebecca för, är man hela tiden på sin vakt under filmens gång när dynamiken mellan de båda skiftar. Ju längre in man kommer, ju bättre borde det bli. Tyvärr blir det inte så då filmen till slut inte kommer med något att ta med sig. Själva storyn är helt enkelt inte tillräckligt bra när alla kort lagts på bordet.


©Charades/Hype Studios/Mosaic Films/Rumble Films

Den del med filmen som funkar bäst är fotot som oftast är snyggt och lekfullt där i hotellsviten som Hal och Rebecca nyttjar under deras möte. Det blir ett sätt att få tittarens uppmärksamhet under rollspelandet och det efterföljande kammarspelet. Utan det hade filmen nog kunnat kännas lite platt rakt igenom, så det är en välkommen aspekt med filmen. Däremot är det inte tillräckligt, speciellt när det hela mynnar ut i något av ett antiklimax.

3 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
4 - Foto
--------------
15 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.0
IMDb: 6.3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar