torsdag 18 april 2024

Night Game



Titel: Night Game / Dödlig seger
Genre: Kriminaldrama/Mysterium/Thriller/Skräck
Land: USA
År: 1989
Regi: Peter Masterson
I rollerna: Roy Scheider, Karen Young, Richard Bradford, Paul Gleason, Lane Smith

Handling: En poliskommissarie jagar en seriemördare som attackerar unga kvinnor längs stranden varje gång en känd baseballspelare vunnit en kvällsmatch.

Omdöme: Ok, det får sägas att denna film fångade intresset tack vare en lovande trailer. Det hjälpte även att den hade Roy Scheider, det var 80-tal och vad som verkade kunna bli en spännande seriemördarjakt.


©MGM

Filmen utspelar sig i Houston, Texas där polisdetektiven Mike Seaver (Roy Scheider) frenetiskt följer det lokala baseballaget i deras jakt på en slutspelsplats. Samtidigt har han och den klart mycket yngre flickvännen Roxy (Karen Young) bestämt sig för giftermål. Han gick i skolan med hennes mamma bör tilläggas. En blivande svärmor som inte direkt gillar Mike och tycker dottern borde tänka igenom det hela ordentligt.


©MGM

En seriemördare slår till på nytt då en ung kvinna hittas mördad på stranden. Mordet skedde under natten och Mike kallas till platsen på morgonen. Där får han av sin chef Nelson (Richard Bradford) veta att de måste dela utredningen med Texas Walker Rangern Kyle Broussard (Paul Gleason). Mike och Broussard avskyr varandra, inte minst då Mike misstänker Broussard för att vara en hallick som tjänar pengar vid sidan eftersom han har råd med en lyxyacht.


©MGM

Under tiden som seriemördaren slår till fler gånger börjar Mike leta efter misstänkta tidigare straffade förbrytare. Han har även fullt upp med att följa sin baseball och det planerade giftermålet med Roxy. Ett förhållande som blir lidande med tanke på att Mike är upptagen med utredningen och sin baseball. Kan mordfallen och hans älskade baseball ha ett samband mån tro?


©MGM

En seriemördarfilm som mer blir till något av en slasher. Det innebär även att storyn tyvärr inte är den bästa. Det skulle helt enkelt kunna beskrivas som en något småsunkig slasher förklädd till en lite finare seriemördarfilm. Resultatet är dock inte som trailern visade upp. Falsk marknadsföring som förvisso gjorde sitt jobb men man önskar bara att filmen, och musiken, varit mer i stil med det som trailern visade upp.


©MGM

Även om det inte är någon vidare bra film är det inte en helt bortkastad titt. Det är trots allt lite småtrevligt att se Roy Scheider glida runt i Houston-natten och ha huvudbry över det ena och det andra. Själva storyn med hans privatliv är dock svagt och blir mest utfyllnad. Förvisso lite småkul på sina håll när Mikes förhållande till den klart yngre flickvännen ifrågasätts vilket gör honom upprörd. Storyn med seriemördaren är något krystad och den oinspirerade musiken hjälper inte direkt med att skapa stämning.

3 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
2 - Musik
3 - Foto
--------------
13 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 5.5
IMDb: 5.0

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar