lördag 10 augusti 2024

The Instigators



Titel: The Instigators
Genre: Action/Komedi/Kriminalare
Land: USA
År: 2024
Regi: Doug Liman
I rollerna: Matt Damon, Casey Affleck, Hong Chau, Ron Perlman, Toby Jones, Michael Stuhlbarg, Alfred Molina, Ving Rhames

Handling: Efter att en stöld inte gått som planerat måste två rånare ge sig ut på flykt med hjälp av en av sina terapeuter.

Omdöme: F.d. militären Rory (Matt Damon), som går i terapi hos Dr. Rivera (Hong Chau), går med på att genomföra en stöld tillsammans med f.d. kåkfararen Cobby (Casey Affleck). De anlitas av Mr. Besegai (Mark Stuhlbarg) som vill råna korrupta borgmästaren Miccelli (Ron Perlman). Hur mycket de kan komma över är oklart men planen är simpel så länge de håller sig till planen och saker och ting går som tänkt.


©Apple TV+

Nej, givetvis ska det inte vara så enkelt. Något går fruktansvärt fel vilket gör att de snart eftersöks av hela Bostons poliskår. Rory och Cobby får med sig Dr. Rivera samtidigt som de inte bara måste hålla sig undan polisen utan även Mr. Besegais män och borgmästare Miccellis utsända.


©Apple TV+

Doug Liman regisserar och en gång i tiden var han en lovande regissör som gjorde bra filmer så som Swingers (1996), Go (1999) och The Bourne Identity (2002). Senare kom förvisso Edge of Tomorrow (2014), men vid sidan om den har det varit desto svagare med Mr. and Mrs. Smith (2005), Fair Game (2010), American Made (2017) och Road House (2024) som inte varit mer än ok eller besvikelser.


©Apple TV+

Denna film kom inte med några direkta förväntningar. Förvisso återförenades Doug Liman med Matt Damon efter deras lyckade samarbete på The Bourne Identity (2002) men Casey Affleck har aldrig varit någon favorit. En actionkomedi är vad man får och man bjuds på en del action med någon välgjord biljakt, men filmen känns mest trött med sina två huvudkaraktärer.


©Apple TV+

Det blir en ganska lättglömd film som man ser och sedan kan lägga åt sidan och gå vidare. Givetvis hade man önskat sig en film som sätter sig och som man kanske kan vara sugen på att se om. Här finns dock inte särskilt mycket som skulle skilja sig från andra mediokra actionkomedier som gjorts. Och som sagt, när man har två huvudpersoner som känns lite trötta och slitna hjälper det inte, särskilt då man inte gjort något intressant med dem.

3 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
14 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.0
IMDb: 6.2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar